Muziek soorten

Op weg naar school, het werk of gewoon lekker thuis oortjes in en luisteren maar! Iedereen is er schuldig aan. Muziek hoort bij het leven en iedereen geniet ervan. Maar welke muziekstijlen heb je dan allemaal? In dit artikel zijn een aantal van deze populaire muziekstijlen beschreven.

Popmuziek

Hoe kan het ook anders, popmuziek op nummer 1. Het moet ook wel op nummer één staan. Waarom? Popmuziek is een afkorting van de term populaire muziek. Dit genre gaat dan ook met zijn tijd mee en verandert constant. Deze muziek stijl bevat veel diversiteit door het constant veranderen van het genre. Bij popmuziek hoort dus ook een onderdeel elektronische muziek zoals house.

Housemuziek

house is een muziekstijl die in populariteit is begonnen met groeien in het einde van de jaren 80. House is elektrische dansmuziek, dit wil zeggen dat een dj muziek doet draaien in plaats van zelf een instrument bespelen. Een persoon die housemuziek maakt wordt een producer genoemd. Degene die dit nummer afspeelt wordt een dj genoemd. Populaire house dj’s van het moment: Martin Garrix, Carl cox, Claptone. House is dan ook van de meest populaire vormen van elektrische muziek.

Rockmuziek

Rockmuziek, het eerste waar velen aan denken is harde muziek met een grote rol voor de elektrische gitaar. Ook de basgitaar en de drums horen bij dit rijtje. Rock bestond een tamelijk lange tijd uit twee stromingen rockabilly en rock-‘n-roll. Maar na een tijd groeide dit genre en nu bestaat het dan ook uit veel subgenres. Rock is nog steeds een van de meest populaire muziekgenres.

Natuurlijk zijn er nog veel meer categorieën waar je naar kan luisteren en waar je van kan houden. Vind jij dat een muziekgenre bij deze drie toegevoegd moet worden, laat het dan weten via het contact formulier!